Projecten en Partners

2019-heden Productieleider Waskracht: Voor Stichting Cultuur verbindt Helmond als productieleider voor Waskracht. Zoals de wasvrouw vroeger rond ging om de was op te halen, zo trekt volgend jaar het theaterproject Waskracht door de Helmondse wijken. Met improvisatietheater laten we zien wie wij als Helmonders zijn en wat onze eigen wijk nou zo uniek maakt. Het doel: mensen samenbrengen. Met Waskracht halen we grote thema’s als inclusieve stad, participatiemaatschappij en diversiteit van de politieke- en bestuurstafel en maken ze zichtbaar en voelbaar in de wijken van Helmond. www.waskrachthelmond.nl
2019-heden Projectleider voor Stichting Buurtpost :
Buurtpost is een social enterprise die de sociale cohesie bevordert, eenzaamheid en armoede vermindert door de pakketbezorging in de buurt via buurtbewoners te laten verzorgen. Een win-win situatie voor iedereen: de consument ervaart het gemak, de bezorgdiensten kunnen efficiënter leveren en de kwetsbare burgers horen weer bij de samenleving. Bovendien wordt het milieu minder belast. www.buurtpost.nl
2019-heden coordinator Portal Best Practices:
Federatie Creative Industries als opdrachtgever: het opstellen van een databank/platform waar de beste Nederlandse cases Creatieve Industrie vermeldstaan, met als taken het coördineren van cases, ambassadeurs en plannen van afspraken.
2018 Medeoprichter en Kl’ik Brabant : Een businessevenement met het thema ‘Toekomstbestendig Ondernemen’. Tijdens workshops, keynotes, speeddates, matchmaking en discussiefora worden diverse aspecten belicht. Hoe ziet de onderneming van de toekomst eruit als het gaat om duurzaamheid, automatisering, digitalisering, personeel? En hoe gaan wij hier als menselijke ondernemers mee om?
2017 en 2018 Projectleider PatentMatch:
PatentMatch is het evenement waarop bedrijven, ontwerpers, uitvinders en dienstverleners elkaar en hun potentiële klanten en afnemers ontmoeten. Hier komt de wereld van inventie en innovatie samen met een veelzijdig programma dat voor iedere geïnteresseerde waardevolle informatie en contacten oplevert.
2016 Secretaris Stichting Vrienden van Barbara stichting heeft als doel het bieden van (extra) recreatie en ontspanning voor de bewoners en bezoekers van Zorgcentrum St Barbara te Dreumel. De stichting wil dit bereiken door het organiseren van activiteiten, waardoor verschillende zaken kunnen worden aangeschaft en ook diverse activiteiten kunnen worden georganiseerd. Het eerste project is afgerond: 2 maanden na oprichting van de stichting is de aanschaf van de Tovertafel een feit. Elk jaar wordt er een project gerealiseerd zoals de ontmoetingstuin en beweegtoestellen. Ook jaarlijks terugkerende momenten worden georganiseerd, zoals een herdenkingsdienst en een attentie met Kerst, Pasen, Sinterklaas en Wandelvierdaagse.
MCBW 2016:
Event MCBW 2016. Ondersteuning aan Nederlandse deelnemers Munnich Creative Business Week in het voortraject.
Medica 2015:
Event Medica 2015 Ondersteuning Topteam Creatieve Industrie in voorbereiding naar MEDICA 2015 en projectleider tijdens de 4 beursdagen. Tijdens de beurs vond er een programma plaats bijgewoond door destijds minister Edith Schippers en Nederlands Ambassadeur in Duitsland Monique van Daalen.
photo2014 - heden Platform Economie & Ruimte:
Aangesteld als evenementencoördinator: het organiseren van meerdere evenementen per jaar voor dit platform op landelijk niveau waaronder bezoek aan Tweede Kamer en discussie met Kamerleden, bezoek aan Vlootdagen Rotterdam en Kickoff Themagroep Voedsel tijdens Foodtopia in museum Boerhaave in Leiden. In 2015 tevens verantwoordelijk voor de organisatie en productie van een congres voor alle leden van het Platform. Verder aangesteld als begeleider (bij organisatie van events) van de themahouder van diverse visiegroepen. Voor een impressie klik hier.
designlink2014 Hollandpaviljoen Hannover Messe :
In opdracht van kwartiermaker Creatieve Industrie, namens RVO een tweetal projecten:
ondersteuning Topteam Creatieve Industrie in voorbereiding naar Hannover Messe,
en daarnaast de totale organisatie en productie van Golden IF awards tentoonstelling van Nederlandse producten/ontwerpen in het Holland Paviljoen. Werkzaamheden: coördinatie en begeleiding van deelnemers, coördinatie en begeleiding van aanleveren en verwerken van teksten en beeldmateriaal en finale controle hiervan, coördinatie transport van de producten en coördinatie en projectleiding van de opbouw en afbouw van de tentoonstelling.
2011 - heden Muziek op de Dommel:
Mede organiseren van een (inmiddels 2daags) festival in Eindhoven rondom rivier de Dommel. Sinds 2014 is dit evenement verhuisd naar een andere locatie: het TU/e terrein, aan de zijde van Kennispoort. De eerste jaren in het voortraject als hoofdverantwoordelijke voor sponsoring en vrijwilligers en tijdens de festivaldagen projectleider terreinzaken. In 2014 met de taak als zakelijk leider van het festival in het voortraject en tijdens het festival als projectleider terreinzaken. Vanaf editie 2015 in het voortraject als manager BackOffice/organisatiebureau en tijdens het festival verantwoordelijk voor de commandopost en (deels) terreinzaken. Daarnaast vanaf editie 2014 als directielid (mede) verantwoordelijk voor de totale organisatie van het festival. Voor een impressie klik hier
goed-industrieel-ontwerp-2014-160x1602011 – heden GIO (Goed Industrieel Ontwerp):
GIO 2013, GIO 2014, GIO 2015
Verantwoordelijk voor de totale organisatie van dit project: coördinatie van aanmeldingen en begeleiding van deelnemers, coördinatie van jurering (locatie in orde maken, aanleveren producten, ontvangst jury), coördinatie van catalogus, certificaten, en alle andere PR- en communicatieactiviteiten. Totale coördinatie van de feestelijke uitreiking: catering, lichtshow, uitnodigingen en gastenlijst, contact moderator en alle andere werkzaamheden, tijdens de uitreiking aanwezig als floormanager. Ook de eindafwikkeling viel onder mijn verantwoording. Voor een impressie klik hier
Gemeente-Helmond-300x3002012-2013 Design in Helmond: ‘Helmond Groeit’ :
In opdracht van Gemeente Helmond: design zichtbaar maken en creëren van draagvlak bij creatief MKB en creatieve industrie. In 2012 werd een rondleiding georganiseerd voor creatieve ondernemers en de afdeling Economie & Cultuur tijdens Dutch Design Week in Eindhoven. Het doel: laten zien wat de mogelijkheden zijn en discussie op gang brengen. In 2013 werd ‘Helmond groeit’ bedacht en georganiseerd: een bijeenkomst waar creatief en MKB samenkwamen in het auditorium van de Rabobank. Verantwoordelijk voor de aanmelding van deelnemers en de organisatie van het evenement.
indust erfgoed helmond2012 Industrieel Erfgoed (Helmond):
Het mede opzetten van Industrieel Atrium nieuwe vorm. Verantwoordelijk voor sponsoring en het zoeken naar manieren om de ruimte commercieel rendabel te maken.
yard92012-2014 Ondersteuning Backoffice Yard9:
Ondersteuning van het team Yard9, bestaande uit backoffice-werkzaamheden.
ddw2013_copy_copy2012-heden coördinatie Tours tijdens Dutch Design Week in Klokgebouw:
De totale coördinatie van zowel de tourguides als contact met deelnemers en planning van de rondleidingen in een schema/rooster.
logo+DDW20122012-heden Ontwikkeling Op maat Tours tijdens Dutch Design Week, in samenwerking met Kuculemu:
Voor diverse organisaties, bedrijven en serviceclubs werden rondleidingen georganiseerd om mensen onder begeleiding kennis te laten maken met de Dutch Design Week.
2011 Evenement Vol Smaak
Frikandel krijgt nieuwe dimensie In samenwerking met Kuculemu het ontwikkelen van een concept en de totale organisatie van het openingsevenement van de Foodweek in Helmond. 150 gasten kregen een diner voorgeschoteld van producten uit de regio, ontwikkeld door een Fooddesigner. Daarnaast was er tijdens de avond van alles te beleven op gebied van foodinnovatie, ook de styling van het diner en de inrichting van de ruimte sloot hierbij aan. Voor een impressie klik hier
2010 Opstellen businessplan Happy City (werktitel):
Op verzoek van Gemeente Eindhoven onderzoek gedaan naar haalbaarheid van het zichtbaar maken van de verborgen stad. De niet standaard bezoekjes tijdens een verblijf in Eindhoven. De citysafari in Rotterdam was de aanleiding en werd als voorbeeld genomen door opdrachtgever.

Eerdere/aanvullende projecten:

 • 2011 Organisatie kamerconcertreeks in Zaal Traverse Helmond (foto’s?) Organisatie Klassiek gitaarconcert Heeze (foto’s)
 • Ondersteuning BackOffice importeur houten speelgoed
 • 2010 Ontwikkeling en organisatie Carnaval de Venice in Thorn (geen foto’s) Verzorgen klassieke muziek tijdens diverse uitvaarten (geen foto’s)
 • BackOffice Materialenbibliotheek Initiatief van TNO+DAE+Philips Design tot het oprichten van een databank van kennis en kenners van geavanceerde en innovatieve materialen
 • Opstellen businessplan Happy City (werktitel) op verzoek van Gemeente Eindhoven: onderzoek naar haalbaarheid van het zichtbaar maken van de verborgen stad. De niet standaard bezoekjes tijdens een verblijf in Eindhoven. De citysafari in Rotterdam was de aanleiding en werd als voorbeeld genomen door opdrachtgever.
 • Vrijwilligerscoördinatie en opzetten commercieel plan Designhuis
 • Ontwikkeling Klassiek op de Plas
 • Oprichten MusiCala, samen met Jacq Sanders.
 • Alle Sterren van de Hemel/ Spel ontwikkeld door een creatief therapeute, bedoelt voor kinderen die in therapie zijn voor rouwverwerking
 • 2009 Ontwikkeling/concept Klassiek op de Plas Een concert Klassieke Muziek op de Karpendonkse Plas in samenwerking met de Karpendonkse Hoeve.
 • 2007-2008 BackOffice Materialenbibliotheek, een initiatief van TNO+DAE+Philips Design met als doel het oprichten van een databank van kennis en kenners van geavanceerde en innovatieve materialen. (foto’s)
 • Designhuis : opzetten vrijwilligerscoördinatie en commerciële invulling van agenda en ruimtes tijdens de tentoonstellingen. (foto’s)
 • Coördinatie ontvangstbalie TennisClassics (Eindhoven), organisatie in handen van Jacco Eltingh en Paul Haarhuis.(foto’s)?
 • 2004-2006 Organisatie voor deelname van opdrachtgevers diverse beurzen, waaronder Etfam (Eindhoven), Pink and Blue kinderbeurs (Utrecht), Najaarsbeurs (Jaarbeurs Utrecht), vakantiebeurs (Autotron Rosmalen), ondersteuning Maisonnera locatie Nuenen en Second Home beurs (Houten).